Haber Arşivi
Kütüphanemize kitaplarını bağışlayan isimlere, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Duman tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.
İdealonline, tıp, fen bilimleri, edebiyat, tarih, sanat, mühendislik gibi alanlarda kapsamlı ve geniş bilgiyi Türkçe kaynaklarda da bulabilmek için oluşturulan ve yaklaşık 300 dergiyi kapsayan bir elektronik veritabanıdır.
E-kitaplara mobil cihazlardan erişim
Erasmus+ Personel Hareketliliği kapsamında, Yunanistanın’nın Atina şehrinde bulunan Panteione University of Social and Political Sciences üniversitesinden Sayın Konstantia Kakali ve Katerina Kantitonou kütüphanemizi ziyaret etti.
Kütüphanemiz, Türk Hava Yolları'nın yayın organı olan Skylife dergisinin haziran sayısında “Çilehane’den Kütüphaneye” başlığıyla yer aldı.
Yeni kütüphanemiz Üniversitemizin Üsküdar Yerleşkesinde (Atik Valide) 4 Aralık 2014 tarihinde açıldı.
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının (YÖK) ev sahipliğinde, 3. Ulusal Açık Erişim Çalıştayı, 20-21 Ekim 2014 tarihlerinde gerçekleştirildi.
3. Ulusal Açık Erişim Çalıştayı, 20-21 Ekim 2014, YÖK, Ankara
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Fen ve Mühendislik Bilimleri personel ve öğrencilerine yönelik mimarlık ve sanat veritabanı kullanıma açıldı.
ANKOS Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanları Toplantısı 14 Haziran 2014 tarihinde üniversitemizin ev sahipliğinde yapılacak.
2012-2013 Eğitim Dönemi En Fazla Kitap Alan Biypmedikal Mühendisliği Bölümü Öğrencimiz Tarık Enis Tokgöz Akademik Açılış töreninde e-kitap okuyucu ile ödüllendirildi.
25 – 26 Kasım 2011 tarihlerinde “II. Ulusal Akademik Kaynak Paylaşım Çalıştayı” Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nde düzenlendi. Çalıştay, 90’dan fazla kurumdan, 102 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Türk Hava Yolları Kütüphanemizde görev yapan personelimiz Emrah Karabulut İstanbul Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nü 2011 yılında birincilikle bitirdi. Emrah Karabulut’a birincilik ödülü 48. Kütüphane Ha