3. Ulusal Açık Erişim Çalıştayı, 20-21 Ekim 2014, YÖK, Ankara
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının (YÖK) ev sahipliğinde, 3. Ulusal Açık Erişim Çalıştayı, 20-21 Ekim 2014 tarihlerinde gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu yaptı. Toplantıya 100’e yakın rektör, YÖK üyeleri, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanları, Bilgi İşlem Daire Başkanları ve diğer uzman personelden oluşan 400’den fazla kişi katıldı.

Toplantıda açık erişim, dünyadaki durum, üniversitelerimiz tarafından yürütülmekte olan açık erişim çalışmaları anlatıldı, tartışıldı.

"İyi Uygulamalar: Deneyimlerimizi Paylaşıyoruz” oturumunda, iyi uygulamalar arasında yer alan FSM Açık Erişim Sisteminin tanıtımı ve yapılan çalışmaların paylaşıldığı sunumu, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanımız Ayhan Tuğlu yaptı.

Toplantı YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya’nın kapanış konuşması ile sona erdi.

3. Ulusal Açık Erişim Çalıştayı, 20-21 Ekim 2014, YÖK, Ankara